Het bbq-team van de vzw Thals heeft in Zottegem het derde bbq-kampioenschap gewonnen.

Organisatie: Maak een menu klaar op de BBQ :

  • Voorgerecht met SCHAALDIEREN
  • Hoofdgerecht met RUNDSVLEES
  • Dessert naar keuze

Organisatie door Cooking on Tuesday  :

Deelnemers:

  • Meileken - Zottegem
  • BBQ-Team Five-Q – Knesslaere
  • The Burn Unit - Lebbeke
  • Vzw Hertals – Herentals
  • BBQ-Team Laurentius – Sint Niklaas
  • Make my BBQ – Sint-Lievens-Houtem

Team vzw HERTALS:

  • Frédéric Helsen (restaurant Helsen – 0477 39 09 86)
  • Frederik Van Eerdenbrugh (voorzitter vzw Hertals – 0478 87 31 39)
  • Evy De Vos
  • Ivette Centeno
  • Veronique Van Sas

De gerechten geserveerd met bijpassende dranken :

Voorgerecht:

  • Oosterschelde kreeft met heide asperges en zilte kruiden

Champagne Cuvée Vincent (Casters-Liebart)

Hoofdgerecht :

  • Baskisch Rund met “in gerookte zoutkorst gegaarde en gepofte” aardappeltjes met een variatie van gemarineerde radijsjes en jonge sla

Secret des Dieux 2008 (Chateau Castigno)

Dessert:

  • Een assortiment van rood fruit, vergezeld van een sabayon van frambozenbier en een thee van zwarte bosvruchten

Liefmans Kriek 75 cc op kurk. 

 Vzw Hertals is de organisator van het KEMPISCH KAMPIOENSCHAP BBQ in Herentals

14 & 15 september 2013 – info & inschrijvingen via www.vzwhertals.be 

 
Zaterdag 29 juni, tijdens de braderij, kan u komen proeven aan hun stand van 15u tot 19u.
 
Uitleg bij de foto’s :

chefs Frederik Van Eerdenbrugh (voorzitter vzw Hertals) & Frédéric Helsen (restaurant Helsen).